Press Releases

Territorial Analyses

Association for Local Autonomy of Albania intends to award a service contract for External Expertise in Territorial Analyses in Albania with financial assistance from the Adriatic-Ionian Network of Authentic Villages, a project that is supported by the Interreg ADRION program funded under the European Regional Development Fund and IPA II fund. The contract notice

Read more

Quality Manager

Association for Local Autonomy of Albania intends to award a service contract for Quality Manager in Albania with financial assistance from the Adriatic-Ionian Network of Authentic Villages, a project that is supported by the Interreg ADRION program funded under the European Regional Development Fund and IPA II fund. The contract notice and additional information

Read more

11 Dhjetor 2019 – Tërmeti 6.4M i datës 26 nëntor shkaktoi 51 viktima dhe mbi 900 të plagosur, duke lënë pas qytete dhe fshatra të dëmtuar rëndë, përfshi edhe dy qytetet më të mëdha të vendit, kryeqytetin Tiranë dhe Durrësin. 

Nisur nga kjo situatë Shoqata për Autonomi Vendore i është drejtuar Rrjetit të Shoqatave të Autoriteteve Lokale në Evropën Jug-Lindore (NALAS), për të asistuar me

Read more

SHAV merr pjesë në Kongresin e Autoriteteve Lokale dhe Rajonale në Këshillin e Europës

Shoqata për Autonomi Vendore merr pjesë në seksionin e 37 të Kongresit të Autoriteteve Lokale dhe Rajonale në Këshillin e Evropës ku po diskutohet mbi Rolin e Këshillit të Europës në lidhje me garantimin e të drejtave të 47 shteteve anëtare të Kongresit dhe të drejtat njerëzore si standardet ligjore.

Delegacioni Shqiptar në këtë kongres përbehej nga Zj. Valbona Sako Nënkryetare e

Read more

DIFERENCAT JANË ATO QË NA BASHKOJNË

Nis Konferenca e Bashkive dhe Rajoneve Evropiane mbi Barazinë, Përfshirjen dhe Diversitetin. Në datat 11-13 Qershor në Bilbao të Spanjës zhvillohet Konferenca e Bashkive dhe Rajoneve Europiane- CEMR, me temë “Barazia, përfshirja dhe diversiteti”.

Mbi 500 përfaqësues të organizatave lokale dhe rajonale të Europës marrin pjesë në këtë konferencë për të diskutuar mbi barazinë

Read more

Qytetet Urbane Inteligjente dhe Industritë e Energjisë Efiçente

Në bashkëpunim me Shoqatën e Autonomisë Vendore dhe Shoqatën e Bashkive të Shqipërisë, Ambasada e Mbretërisë së Danimarkës në Kroaci - Këshilli Tregëtar Danez për Shqipërinë, kanë kënaqësinë të ftojnë përfaqësuesit e bashkive/qyteteve shqiptare dhe komunitetit të biznesit në eventin me temë “Bashkitë/Qytetet Urbane Inteligjente dhe Industritë e Energjisë Efiçente”. Eventi do të

Read more