Njoftime për shtyp

Nis Konferenca e Bashkive dhe Rajoneve Evropiane mbi Barazinë, Përfshirjen dhe Diversitetin. Në datat 11-13 Qershor në Bilbao të Spanjës zhvillohet Konferenca e Bashkive dhe Rajoneve Europiane- CEMR, me temë “Barazia, përfshirja dhe diversiteti”.

Mbi 500 përfaqësues të organizatave lokale dhe rajonale të Europës marrin pjesë në këtë konferencë për të diskutuar mbi barazinë

Lexo më shumë

Në bashkëpunim me Shoqatën e Autonomisë Vendore dhe Shoqatën e Bashkive të Shqipërisë, Ambasada e Mbretërisë së Danimarkës në Kroaci - Këshilli Tregëtar Danez për Shqipërinë, kanë kënaqësinë të ftojnë përfaqësuesit e bashkive/qyteteve shqiptare dhe komunitetit të biznesit në eventin me temë “Bashkitë/Qytetet Urbane Inteligjente dhe Industritë e Energjisë Efiçente”. Eventi do të

Lexo më shumë

Më datë 4 dhjetor u zhvillua në Vien, Forumi i Danubit për Qeverisjen: "Të përmirësojmë së bashku qeverisjen në Ballkanin Perëndimor dhe Rajonin e Danubit".
 
Forumi ishte eventi përmbyllës i Programit për Rritjen e Kapaciteteve në vendet e Ballkanit Perëndimor dhe të Republikës së Moldavisë (BACID), i financuar nga Agjencia Austriake për Zhvillim, i zbatuar nga Shoqata Austriake për

Lexo më shumë

Një delegacion i përbërë nga 8 kryetarë të disa prej bashkive kryesore të vendit, i kryesuar nga Shoqata për Autonomi Vendore, ka zhvilluar një vizitë studimore disa ditore në Landin e Veriut të Rhine-Vesfalisë, të Republikës Federale të Gjermanisë.

Qëllimi i kësaj vizite ishte njohja me modelet më të mira të politikbërjes dhe administrimit në nivel lokal nga autoritet e qeverisjes

Lexo më shumë

Shoqata për Autonomi Vendore ka zhvilluar ditën e premte një vizitë zyrtare në Bashkinë e Dyseldorfit, njëkohësisht dhe kryeqyteti i Landit të Veriut të Rhine-Vesfalisë, ku është pritur nga kryebashkiaku, z. Thomas Giesel, dhe drejtues të tjerë të lartë të këtij institucioni.

Në fjalën e saj përshëndetëse, Drejtoresha e Shoqatës për Autonomi Vendore, Zj. Adelina Farrici, duke

Lexo më shumë

Ditën e sotme, Shoqata për Autonomi Vendore është pritur në një takim të veçant nga Zëvendëskryetari i Bashkisë Hagen, z. Horst Wisotzki. Në këtë takim, z. Wisotzki shoqërohej nga zyrtarë të lartë pushtetit vendor edhe drejtues të kompanisë Heb Gmbh një prej bizneseve më të suksesshëm në drejtim të energjisë së rinovueshme.

Të pranishëm në këtë takim, kryetarët e disa prej bashkive

Lexo më shumë