Njoftime për shtyp

Dhjetor 2019 – Në kuadër të rritjes së kapaciteve njerëzore të bashkive të vendit, Shoqata për Autonomi Vendore (SHAV) ka zhvilluar gjatë muajit dhjetor një cikël seminaresh trajnues disa ditorë me tematikë Menaxhimin e Ciklit të Projektit (MCP).

Menaxhimi i Ciklit të Projektit (MCP) është një metodë e menaxhimit të projekteve që bazohet në përcaktimin e saktë të fazave të ciklit të

Lexo më shumë

11 Dhjetor 2019 – Tërmeti 6.4M i datës 26 nëntor shkaktoi 51 viktima dhe mbi 900 të plagosur, duke lënë pas qytete dhe fshatra të dëmtuar rëndë, përfshi edhe dy qytetet më të mëdha të vendit, kryeqytetin Tiranë dhe Durrësin. 

Nisur nga kjo situatë Shoqata për Autonomi Vendore i është drejtuar Rrjetit të Shoqatave të Autoriteteve Lokale në Evropën Jug-Lindore (NALAS), për të asistuar me

Lexo më shumë

SHAV merr pjesë në Kongresin e Autoriteteve Lokale dhe Rajonale në Këshillin e Europës

29 Tetor 2019 – Shoqata për Autonomi Vendore merr pjesë në seksionin e 37 të Kongresit të Autoriteteve Lokale dhe Rajonale në Këshillin e Evropës ku po diskutohet mbi Rolin e Këshillit të Europës në lidhje me garantimin e të drejtave të 47 shteteve anëtare të Kongresit dhe të drejtat njerëzore si standardet ligjore.

Delegacioni Shqiptar në këtë kongres përbehej nga Zj. Valbona Sako

Lexo më shumë

DIFERENCAT JANË ATO QË NA BASHKOJNË

Nis Konferenca e Bashkive dhe Rajoneve Evropiane mbi Barazinë, Përfshirjen dhe Diversitetin. Në datat 11-13 Qershor në Bilbao të Spanjës zhvillohet Konferenca e Bashkive dhe Rajoneve Europiane- CEMR, me temë “Barazia, përfshirja dhe diversiteti”.

Mbi 500 përfaqësues të organizatave lokale dhe rajonale të Europës marrin pjesë në këtë konferencë për të diskutuar mbi barazinë

Lexo më shumë

Qytetet Urbane Inteligjente dhe Industritë e Energjisë Efiçente

Në bashkëpunim me Shoqatën e Autonomisë Vendore dhe Shoqatën e Bashkive të Shqipërisë, Ambasada e Mbretërisë së Danimarkës në Kroaci - Këshilli Tregëtar Danez për Shqipërinë, kanë kënaqësinë të ftojnë përfaqësuesit e bashkive/qyteteve shqiptare dhe komunitetit të biznesit në eventin me temë “Bashkitë/Qytetet Urbane Inteligjente dhe Industritë e Energjisë Efiçente”. Eventi do të

Lexo më shumë

Forumi i Danubit për Përmirësimin e Qeverisjes në Ballkanin Perëndimor
Më datë 4 dhjetor u zhvillua në Vien, Forumi i Danubit për Qeverisjen: "Të përmirësojmë së bashku qeverisjen në Ballkanin Perëndimor dhe Rajonin e Danubit".
 
Forumi ishte eventi përmbyllës i Programit për Rritjen e Kapaciteteve në vendet e Ballkanit Perëndimor dhe të Republikës së Moldavisë (BACID), i financuar nga Agjencia Austriake për Zhvillim, i zbatuar nga Shoqata Austriake për

Lexo më shumë